Sat, 16 Maja 2009, 15:34:24
Dziewczyny, uważajcie na testy ciążowe o nazwie pre-test
Ostatnio cos mi słabo bylo i podejrzewaliśmy, że mogę być w ciąży.
Jako że karmię piersią i nie miesiączkuję (om miałam w czerwcu 2007) to zrobiłam test i wyszły 2 krechy.
następnego dnia powtórzyłam i znowu 2 krechy
No to się w sumie ucieszylismy, bo co prawda chcieliśmy zacząć starania o kolejną dzidzię nieco później, ale jak jest no to ok.
Poszłam szybko do ginki, zrobiłam betę
i...
beta poniżej 0,1, ginka na usg nic nie widzi
w akcie desperacji kupilismy jeszcze jeden pre-test i test innej firmy
na pre-test siknął... mój mąż a ja na ten drugi
i na tym cholernym pre-teście 2 krechy - czyli mój szanowny mąż jest w ciąży ;-))))))
a na tym innej firmy jedna wyraźna krecha
wkurzyłam się, bo niby nie czekaliśmy, nie spodziewaliśmy się, więc i zawodu takiego nie było
ale w innym przypadku to bym chyba kogos udusiła
W sumie to chyba jakaś jedna partia tego pre-testu była wadliwa, bo wcześniej go używaliśmy w każdej z ciąż i wyniki wychodziły prawidłowe
piszę to, bo wiem jak to jest zobaczyć 2 wyczekane i upragnione krechy a te krechy, jak widać, nie muszą oznaczać niestety ciąży...
Ostatnio cos mi słabo bylo i podejrzewaliśmy, że mogę być w ciąży.
Jako że karmię piersią i nie miesiączkuję (om miałam w czerwcu 2007) to zrobiłam test i wyszły 2 krechy.
następnego dnia powtórzyłam i znowu 2 krechy
No to się w sumie ucieszylismy, bo co prawda chcieliśmy zacząć starania o kolejną dzidzię nieco później, ale jak jest no to ok.
Poszłam szybko do ginki, zrobiłam betę
i...
beta poniżej 0,1, ginka na usg nic nie widzi
w akcie desperacji kupilismy jeszcze jeden pre-test i test innej firmy
na pre-test siknął... mój mąż a ja na ten drugi
i na tym cholernym pre-teście 2 krechy - czyli mój szanowny mąż jest w ciąży ;-))))))
a na tym innej firmy jedna wyraźna krecha
wkurzyłam się, bo niby nie czekaliśmy, nie spodziewaliśmy się, więc i zawodu takiego nie było
ale w innym przypadku to bym chyba kogos udusiła
W sumie to chyba jakaś jedna partia tego pre-testu była wadliwa, bo wcześniej go używaliśmy w każdej z ciąż i wyniki wychodziły prawidłowe
piszę to, bo wiem jak to jest zobaczyć 2 wyczekane i upragnione krechy a te krechy, jak widać, nie muszą oznaczać niestety ciąży...